2019-09-17T10:13:48+02:00 17. септембра, 2019. 10:13 |

ОД КОСТОЛЧАНКЕ АЊЕ РЕЏОВИЋ, УЧЕНИЦЕ ПРЕСТИЖНЕ ГИМНАЗИЈЕ У БУДИМПЕШТИ : Поклон за председника Вучића

Током посете Мађарској, председник Србије Александар Вучић боравио је 5. септембра у Српској гимназији „Никола Тесла“ у Будимпешти, где му је уручена слика Вука Стефановића Караџића, дело Костолчанке Ање Реџовић.

Ова даровита ученица, после завршене Основне школе ,,Јован Цвијић“ у Костолцу, у којој је проглашена ђаком генерације током школске 2017/2018. године, наставила је пут образовања у Српској гимназији ,,Никола Тесла“ у  Будимпешти. Одлична  је ученица  другог разреда. Њен таленат и свестраност уочили су и професори ове престижне школе.

Ања, поред бројних школских обавеза, учествује и у ваншколским активностима. Посебно се истиче даром за цртање и сликање. Нарочито је активна у хору, новинарској и ликовној секцији. Све посете високих званичника Републике Србије овој школи, а у претходној школској години школу су посетили патријарх Иринеј и министар просвете Младен Шарчевић, увеличао је Ањин хор својим наступом.

Поносни смо на Ању која је своје прве текстове објавила као члан новинарске секције ОШ ,,Јован Цвијић“. Надамо се да ће наставити да ниже успехе у годинама које долазе.

 

                                             Новинарска секција ОШ ,,Јован Цвијић“ Костолац