Дом ученика Пољопривредне школе „Соња Маринковић“ након потписаног уговора за суфинансирање реализације пројекта набавке, замене, реконструкције и санације котларнице за грејање, између Министарства заштите животне средине и Града Пожаревца, од наредне зиме имаће нови систем грејања на гас. Нови систем ће заменити постојећи, који се базирао на енергенте на чврсто гориво – угљу.

-Овом променом школа ће дати свој допринос очувању животне средине и јачању стратегије да се повећа удео еколошки прихватљивих енергената. Вредност пројекта износи око 32 милиона динара, а пројекат ће бити суфинансиран од стране Министарства заштите животне у износу од 19 милиона динара. Дом ученика пољопривредне школе постоји од 1996. године. Почетком 2022. године, завршена је реконструкција и доградња објекта за интернатски смештај, реконструкција ресторана са кухињом, формирање заједничких просторија (вишенаменска сала, ђачки клуб). Овим радовима су проширени смештајни капацитети за 35 места, тако да је укупни смештајни капацитет дома 208 места,  a укупна квадратура објеката око 4.000 квадрата, наглашава градоначелник Пожаревца Саша Павловић.

У Дому ученика смештени су ђаци из околних градова и општина који похађају Пољопривредну школу. Због свега тога, пројекат замене система грејања добија још више на важности када се зна да је Дом ученика трошио око 150 тона мрког угља по грејној сезони.

                                                                                                            Р.Н.

Share.
Leave A Reply

Skip to content