Управа за извршење кривичних санкција покренула је хуманитарну акцију прикупљања новчаних средстава за петогодишњег Матеју Пољака, коме су са три и по године установљени развојни поремећај из спектра аутизма и епилепсија. У питању је син Николе Пољака, запосленог у КПЗ у Панчеву.

Циљ акције је да се породици обезбеди трајна финансијска помоћ за логопедске и дефектолошке часове, као и неопходни лекови из иностранства захваљујући којима се бележи благи напредак у психомоторном развоју овог дечака.

Породица Пољак истовремено своју бригу и љубав подједнако усмерава и на најмлађег члана, двогодишњу Ему, Матејину сестру.

У циљу прикупљања новчане помоћи, породици Пољак из Панчева отворен је наменски динарски рачун у „НЛБ Комерцијалној банци“ бр. 205-9001030353543-55 како би сви који желе помогли у лечењу које је потребно овом петогодишњаку.

Ултрамаратонска трка запослених у више казнено-поправних установа и удружења маратонских тркача одржаће се у понедељак, 13. фебруара, од КПЗ Панчево до КПЗ Забела (Панчево, Баваниште, Ковин, Радинац, Враново, Забела).

Трка, у дужини од 70 километара, може да се прати путем апликације Garmin-live, а запослени у заводима, као и сви заинтересовани грађани и организације имају могућност да симболично „купе километар за Матеју“, уплатом новца на горе наведени рачун.

Share.

Comments are closed.

Skip to content