2018-03-01T09:08:42+01:00 28. фебруара, 2018. 16:07 |

ОД СУТРА, 1. МАРТА: Невакцинисана деца неће моћи у вртић

 

На основу званичног саопштења ЗЗЈЗ Пожаревац, у вези пријављивања епидемије малих богиња на територији Града Пожаревца и мера којих се грађани морају придржавати, из Предшколске установе „Љубица Вребалов“ обавештавају да:
• Родитељи деце која су у вртићу, а нису вакцинисана у складу са календаром вакцинације (нису вакцинисани против малих богиња), обавезни су да се јаве изабраном педијатру и у најкраћем року донесу потврду о извршеној вакцинацији и боравку у вртићу. Од 01.03.2018. године неће примати децу која нису вакцинисана против морбила, док не донесу потврду о извршеној имунизацији од изабраног лекара, односно педијатра да је дете здраво и уредно вакцинисано, а за децу са привременом или трајном контраиндикацијом, неопходна је потврда Стручног тима.

Према члану 32. став 2. Закона о заштити становништва од заразних болести (Сл. Гласник РС, број 15/16) стоји: „За боравак деце у предшколским и школским установама, као и у установама за смештај деце без родитељског старања, неопходно је да су испуњени услови из става 3. тачке 1 овог члана осим у случају постојања медицинске контраиндикације коју утврђује доктор медицине одговарајуће специјалности или стручни тим за контраиндикације“, наводи се у саопштењу ПУ „Љубица Вребалов“.