Влада Републике Србије, у сарадњи са Министарством здравља, у оквиру пројекта „Хитан одговор Републике Србије на Ковид-19“, определила је у овој години за Дом здравља Велико Градиште два возила хитне помоћи.

Реч је о возилу тип 1, које је намењено за превоз пацијената за хемодијализу и возилу тип 2, односно, санитетском возилу.

Тим поводом, директорка Дома здравља Велико Градиште др Љиљана Стевановић наглашава да је добијено санитетско возило опремљено медицинским апаратима и пратећом опремом најновије генерације:

– Између осталог, возило је опремљено дефибрилатором са монитором за праћење виталних функција пацијената, ЕКГ апаратом и аспиратором. То омогућује да се транспорт најугроженијих пацијената на додатну дијагностику или лечење, из Дома здравља Велико Градиште у друге референтне здравствене установе у Србији, обави у потпуности безбедно и квалитетно. Такође ће превоз пацијената у најближи дијализни центар у Општој болници у Пожаревцу бити далеко квалитетнији и удобнијем у конфорном и климатизованом новом, савременом возилу, истиче директорка.

Share.

Comments are closed.

Skip to content