2020-11-22T10:14:57+01:00 22. новембра, 2020. 10:14 |

Одбојка: Чека се одлука Eвропске федерације

Одбојкаши пожаревачког суперлигаша требало је да минуле седмице  играју у бугарском граду Бургас први меч са шампионом суседне земље Нефтохимиком чија је управа тражила одлагање меча због десеторице заражених играча коронавирусом.

-Ми смо све урадили како треба. Обављени су сви тестови и сви играчи су нам негативниви на корона вирус. Нажалост, из табора нашег ривала стигао је допис да је њихов тим десеткован. Претпостављам да ће први сусрет бити регистрован службеним резултатом са 3:0 за нас, каже председник Лаза Ристић.

Планом је предвиђена и реванш утакмица у Пожаревцу.

 -Били смо у сваком погледу спремни за пут дуг 800 километара. Наш превозник Веолија нам је обезбедио најсавременији аутобус. Бургас је, иначе више од 400 километара удаљен од Софије и налази се на обали Црног мора. Сад чекамо коначну одлуку, каже Ристић.

МАЛЕ ШАНСЕ ЗА РЕВАНШ

        -Како сада ствари стоје мале су шансе да наставимо учешће у ЦЕВ купу. Добили смо информацију да су сви играчи српског тима „Млади радник“ негативни, што значи да ће меч бити регистрован службеним резултатом. Нама се реванш уопште не игра, биће нам потребно 3:0 или 3:1 за „златни сет“. Али, скептик сам што се тиче и друге утакмице и здравственог стања, изјавио је бугарским медијима председник Нефтохимике Огњен Томов. 

ОК „Млади радник“ наставља играње утакмица у нашем државном првенству, спреман је и за даље такмичење у ЦЕВ купу.

Текст и фото: Раде Сандић