2021-01-04T10:32:59+01:00 4. јануара, 2021. 10:32 |

Одбојка: Домаћин са шест репрезентативаца

МЛАДИ РАДНИК НИЈЕ УСПЕО У МОНПЕЉЕУ

Пожаревачки суперлигаш Млади радник је изгубио максималним резултатом меч са домаћим Монпељеом. Техничар Андрија Вуликић овај пораз реално сагледава јер негативан исход овог сусрета  уједно је значио и опроштај од купа ЦЕВ.

      -Добро смо путовали, а добро је протекао и тренинг у хали где се одржавао турнир, тако да смо се адаптирали на сам амбијент овог спортског здања, што је било веома важно. За меч са много јаком екипом домаћина били смо апсолутно спремни у физичком и здравственом смилу. Ушли смо стегнуто у игру и играли као у грчу, што се одразило у прва два сета. Док смо дошли к себи, они су имали предност од 2:0. Тек у трећем сету били смо опуштенији и заиграли онако како треба, али нисмо могли да освојимо бар један сет, каже Вуликић.

        Француски клуб је скуп скупоцених професионалаца.

       -Апсолутно тачно, много су јаки.Тренутно су први у француском првенству.У своме саставу имају три репрезентативца Француске, два Аргентине и једног са Кубе. Њихов клупски буџет је десет милиона евра, што јасно говори о каквим играчима је реч. Без обзира на те чињенице и убедљивог пораза, нама је стварно била част да се сретнемо са њима у осмини финала.

        После меча са домаћином још два дана сте боравили у Монпељеу. 

        -Да, морали смо да чекамо одигравање финалне утакмице између Монпељеа и Ниша. Оба дана смо тренирали да не би испали из ритма и да бисмо одржимо форму на потребном нивоу, јер нас чека заостала утакмица са Црвеном звездом. Наравно, гледали смо и навијали за Нишлије, али је Монпеље и тај сусрет добио, каже Вуликић.      

                                                                                                                                    Текст и фото: Р.Сандић