Најуспешнији пожаревачки спортски клуб ОК „Млади радник“  изборио је висок пласман у елити и сада у мртвом летњем период, док су играчи на заслуженом одмору, руководство свакодневно ради на окупљању новог састава тима за нову такмичарску сезону.

        У гро плану је преговарање са „црним дијамантом“ из Малија, великим одбојкашким потенцијалом Нумори Кеита (2001, 2016.) који игра на месту примача и коме је истекао једногодишњи уговор. У минулој сезони седамнестогодишњак Кеита, иначе сениорски репрезентативац Малија је одушевио пожаревачке љубитеље одбојке као велики борац, прецизан поентер и момак који је унео у екипу максимлану борбеност и победнички елан. За Кеиту су заинтерсовани бројни клубови из земље и иностранства, јер је у Младом раднику доживео невиђену афирмацију. Играо је и на 54. Међународном турниру репрезентација градова у Београду, на коме су кадети Младог радника, под именом репрезентације Града Пожаревца освојили друго место и проглашен је за најбољег играча. Ако се преговори са Кеитом позитивно заврше, са потписивањем новог уговора , пола посла би се завршило, што се тиче овог прелазног рока.

      Клуб су напустили  коректор Борис Буша (1997, 200) и примач Филип Ковачевић (1996, 201) који су приступили новосадској Војводини. Техничар Алекса Батак (1996, 200) одлази у иностранство.

      Преговара се са још једним примачем, као и блокером. По свој прилици либеро Иван Илић (1988,190) завршава играчку каријеру. По формирању  тима за првенствене окршаје у Супер лиги (2019/2020) започеће и припреме под руководством шефа струке Милана Ђуричића и његовог помоћника Ивице Јевтића. Требало би да почну крајем јула или почетком августа.

                                                                                                       Р.Сандић

 

Share.

Comments are closed.

Skip to content