2020-06-26T09:25:58+02:00 26. јуна, 2020. 09:23 |

Одбојка: Милановић преузео кормило

Одбојкашки клуб ВГСК има велику традицију. Пре 40 година Великоградиштанци су били прваци некадашње заједничке државе   Југославије. Овај клуб је изнедрио више репрезентативаца Југославије и Србије. Годинама је стабилан прволигаш са врло добром сопственом школом одбојке.

После прекида првенства због вируса ковид-19, у конкуренцији десет клубова заузето је осмо место у Првој лиги. Испред ВГСК-а били су: Борац (Старчево), Спартак (Љиг), Металац Таково (Горњи Милановац), Нови Сад, Клек Србијашуме, Смедерево, ВА-014 (Ваљево), а иза Железничар (Београд) и Младеновац. Пред почетак припрема за нову сезону, руководство клуба се захвалило Радомиру Величковићу и Миодрагу Живковићу и за новог тренера именовало професора Дејана Милановића, који  живи и ради у граду на Дунаву.

-Захваљујем се колегама претходницима на избореном опстанку у прволигашком каравану и са пуно елана прихватам велики и одговоран задатак да наредне сезоне будемо у „златној“ средини, а да после тога кренемо и даље и више, поручио је Милановић.

Са тренинзима се почело 11. јуна.

-Ослоњени смо на младе снаге из сопствене школе. То су играчи са којима ћемо креирати игру наредних сезона.Тренутно се прилагођавамо оваквој ситуацији са практично најмлађом селекцијом у овом рангу такмичења. Радимо на техници јер пауза од два месеца је учинила своје. Стварамо тим и игру за што успешнији старт у Првој лиги. Имамо велику помоћ од нашег репрезентативца Михајла Митића, који тренира са нама. На тренинзима је 20 талентованих играча (пионири, кадети, јуниори) међу којима је и пар сениора, каже Милановић.

Дејан Милановић ради у школи као професор физичког васпитања. Био  је пуних осам година (2000-2008) стандардан првотимац ВГСК-а, а као тренер млађих категорија има пуно трофеја са пионирима, средњошколцима и клупским селекцијама на разним такмичењима у земљи и иностранству. Носилац је бројних признања за допринос унапређењу одбојке и квалитеног рада са младим играчима. Све то је гарант да ће врло брзо клуб кренути старим стазама успеха и тако наставити традицију одбојкашке „шампионске радионице“ из града на обали Дунава.

                                                                                                              Р. Сандић