2021-06-26T10:01:30+02:00 27. јуна, 2021. 07:55 |

Одбојка: Tрофеј пожаревачким дечацима

У Бору је одржан регионални турнир „Спортске игре младих“. Учествовало је седам екипа које су се такмичиле за пласман на државно првенство које ће се организовати од 5. до 8. јула на Златибору.

Наставник физичког васпитања у пожаревачкој Основној школи „Десанка Максимовић“ Славиша Стевановић пријавио је шампионску екипу Игара школске омладине Србије, младих одбојкаша, ученика ове образовне установе.

-Тим је пријављен под именом „Деса“ и  представљаћемо нашу школу и град Пожаревац. На Златибор одлазимо са великим амбицијама. Победник ће представљати Србију на међународним СИМ играма које се одржавају у августу у Хрватској, односно у Сплиту. Настављамо са свакодневним тренинзима са жељом да се изборимо за пласман у Сплиту, каже Стевановић.

Иначе, до титуле првака у Бору, „Деса“ је победила у четвртфиналу екипу Великог Градишта са 2:1, у полуфиналу Петровац на Млави резултатом од 2:0, у финалу Смедерево са 2:0. У пожаревачкој екипи играли су ученици седмог и осмог разреда: Никола Станојевић (капитен), Огњен Павловић, Вук Јоксимовић, Стефан Поповић, Лука Јовановић, Вељко Ђорић, Михајло Недељковић, Вељко Јефтић и Богдан Ранковић.

Текст: Р. Сандић