Иза пожаревачког суперлигаша је сезона 2018/19. успешно завршена. У полуфиналу је „Млади радник“ елеминисан од актуелног шампиона, новосадске Војводине. Тренер Милан Ђуричић је задовољан учињеним, мада је могло и боље.

       -Играли смо лепу одбојку и поред тога што смо били најмлађи тим у елити. Да смо победили у некој од утакмица у мини лиги у којима смо поражени са 2:3, свакако да би нам и пласман био бољи, каже Ђуричић.

      За пласман у финале игране су три утакмице са новосадском Војводином.

      Од та три сусрета највише жалим за другом утакмицом која је играна у Пожаревцу. У остала два меча имали смо евидентно добре игра, нарочито у последњем. Против „Војводине“ мораш тако да играш…

        Сезона 2018/19. у Супер лиги је успешно завршена.

        Свакако да је направљен добар резултатски помак пласманом у четири најбоље екипе. Било би добро да се задржи овај састав за сезону 2019/20. Увек је лакше када са истим саставом наставиш да радиш. Када има пуно нових играча, потребно је прилагођавање, а то је процес који траје. Амбиције клуба расту. Циљ је да се задржи квалитет и понови пласман у квартет најбољих.

       Тренер Ђуричић после прве године рада у Пожаревцу јасно истиче шта је недостајало Младом раднику минуле сезоне.

      -Пре свега искуство. Уз то пратиле су нас болести и повреде. Поред свих тих чињеница, момци су јуначки радили и играли што је за сваку похвалу. Уосталом, није ни мало лако бити раме уз раме са водећим, најбољим и најискуснијим одбојкашким клубовима, каже Ђуричић.               

       Освајањем високог пласмана у елити, „Млади радник“ је стекао право излакса у Европу. Тако је и овај циљ остварен, па ће љубитељи одбојке од наредне јесени имати прилике да гледају и европске тимове у пожаревачкој  хали спортова.                                                      

                                                                                        Текст и фото: Р.Сандић

Share.

Comments are closed.

Skip to content