2020-07-09T09:56:25+02:00 9. јула, 2020. 09:55 |

Одложени Дани фудбала, прослава матуре…

У циљу заустављања ширења броја новооболелих од ковида -19 и у складу са препорукама Штаба за ванредне ситуације Републике Србије, на подручју петровачке општине, веки број установа, организација и удружења прилагодио је своје летње програме рада. 

Међу првима реаговао је Културно – просветни центар који је отказао манифестације на отвореном као што су Такмичење села, позоришне представе и концертни програми на летњој сцени.

Спортски савез Општине, који је управо завршио све припреме за одржавање 26. Турнира у малом фудбалу под покровитељством Општине, одложио је такмичење које је требало да стартује 1. јула и за које се пријавило 16 фудбалских екипа. Према речима секретара Спортског савеза Дејана Милошевића, „Дани фудбала“ биће одржани када се за то стекну услови и гаранције да ће све протећи без ризика по здравље учесника и посетилаца турнира. 

У складу са тренутном епидемиолошком ситуацијом, Наставничко веће Средње школе „Младост“ у Петровцу на Млави одлучило је да одложи прославу матурске вечери заказане за синоћ (8. јул). 

-Oбзиром на то да су нам, као одговорној установи, животи и здравље ученика и запослених на првом месту, а имајући у виду неопходност превенције ширења заразе ковидом -10 и чињеницу да није могуће, приликом прославе спроводити препоручене мере физичке дистанце и ношења маски, сматрамо да би организовање оваквих прослава било високо ризично, саопштено је из Управе ове школе.