Награђени бећари

Најбољи у бећарењу на овогодишњем, 11. по реду „Островаћком бећарцу“, уз музичку пратњу тамбураша из Ковина „Салаш у Малом Риту“ је Миодраг Животић Лија. Место вицешампиона заузео је дует Милане Сеје Весић и Кате Грубачки, док је трећепласирани Зоран Нинков. 

Завршна свечаност ове традиционалне манифестације МЗ „Острово“, протекле суботе окупила је велики број посетилаца. Присуствовали су и представници Градске општине Костолац: председник Серџо Крстаноски, председник Скупштине ГО Иван Савић, као и чланови Општинског већа Драган Ранисављев и Саша Грубетић.

И ове године, у оквиру манифестације организован је Избор за мис. Титулу најлепше сосе понела је Пожаревљанка Александра Стојимировић, за прву пратиљу проглашена је Маја Тодоров из Српског Семартона (Румунија), а друга пратиља је Валентина Николић из Костолца. Победници је уз ленту припала и круна.

Најлепше сосе

„Островаћки бећарац“ и ове године трајао је четири дана. Завршној свечаности прошле суботе претходиле су пратеће приредебе:  „Фијакеријада“, такмичење у кувању рибље чорбе  „кошарање“…

Набољу рибљу чорбу скувао је Милан Вујевић, друго место освојила је Гордана Лазић, а трећепласирана је Јована Јанковић. У „кошарању“ најбољи је био Сава Ердељан, док је Перица Вренгић освојио друго место.

Посетиоци су били у прилици да уживају и у смотри фолклора, вечери поезије, концерту тамбурашког ансамбла „Зоруле“, изложби слика костолачког УЛС „Спектар“, а могли су и да се засладе на продајној изложби домаћих колача.

Share.

Comments are closed.

Skip to content