2018-05-03T13:17:59+02:00 3. маја, 2018. 12:43 |

МАЈСКИ САСТАНАК НА ХИПОДРОМУ

    У организацији Коњичког друштва „Кнез Михаило“ и под покровитељством Града Пожаревца, 2. маја на пожаревачком Хиподрому одржан је тркачки дан под називом „Мајски састанак“.

     Тиме је отворена сезона коњичких такмичења у Пожаревцу, а посетиоци су били у прилици да одгледају четири касачке и две галопске трке.


У касачкој трци „Ресава“ у веома узбудљивој завршници победу је однело грло „Golden“ са Живојиновићем у сулкама и просечним касом по километру 1.19,2. Друго место освојила је „Alegra R.S“, а треће „I Topčider“. Победничком тиму испред ПД „Костолац услуге“ пехар је уручила Марина Бранковић. Касачко надметање „Слободан Симоновић Сипа“ припало је грлу „Alisa M.N“ са возачем Петровићем и оствареним просечним касом по километру 1.16,1. За њим кроз циљ су пројурили „Holidej S“ и „Emil Zola A.T“. Пехар је уручио председник Спортског савеза Града Пожаревца Златан Костић.


Први галопски окршај у част прослављеног тренера Небојше Дозета Белана на 1.300 метара, у маниру сигурно добило је грло „Miss Mazzie“ са Мешетовићем у седлу и постигнутим временом 1,21. Следе „Sena Santino“ и љубичевска „Endži“. Пехаре су уручили члан УО КД „Кнез Михаило“ Љиљана Дабић и испред породице Србица Павловић и Катарина Тешић. Касачку трку „Новица Андрејић Гуџоман“ за грла која су у каријери зарадила до 4.000 бодова, припало је грлу „Jessie“ са Петровићем у сулкама и просечним касом по километру 1.16,5. Друго место освојило је грло „Cool Girl Lady“, а треће „Doli S.G“. Победничком тиму пехар је уручила чланица Градског већа задужена за омладину, спорт и туризам Ана Миљанић.


       У галопском надметању „Миодраг Петровић Кум“ за четири и по дужине коњског тела „Milosh The Great“ са џокејем Крстићем био је бржи од Ива Џиме, док је треће место припало Јаспису. Победничко време износило је 1.17,8 а пехар је уручио председник Скупштине КД „Кнез Михаило“ Радиша Стојићевић. Тркачки дан окончан је касачким окршајем посвећеном трагично настрадалом припаднику МУП-а Срђану Петровићу Чибију.   

   Ово надметање окупило је девет грла, а најбржи је био „Super Bull“ са Бјелогрлићем у сулкама и просечним касом по километру 1.15,9. Следе „Rite Key“ и „Bea Kievitshof“. Пехар и сат Влади Бјелогрлићу уручиле су Маја, Анђела и Невена, супруга и ћерке Срђана Петровића. Након трка одржан је јавни тренинг двогодаца стационираних у Пожаревцу.

Д. Динић

Детаљније у новинама „Реч народа“, које ће бити

у продаји од 8. маја.