У организацији Туристичке организације, а под покровитељством Општине Голубац, у овом граду на Дунаву одржан је пети по реду мајски Фестивал цвећа на коме је своје производе изложило више од 20 произвођача како из овог места, тако и из других локалних средина Браничевског округа.

-Због трагичне ситуације која је задесила Србију, отказали смо све друге пратеће програме забавног карактера, истакла је Јелена Петровић, директорка Туристичке организације Голубац.

И поред кише која није спречила излагаче и купце да присуствују овој изложбено – продајној манифестацији у Туристичкој организацији Голубац задовољни су са одзивом произвођача цвећа и посетом. Овај традиционални пети по реду Сајам цвећа прва је манифестација у овој години која је и уједно творила овогодишњу туристичку сезону у голубачкој општини.

Међу многобројним произвођачма цвећа, у Голупцу је своје производе изложио и Драган Стаменковић из пожаревачког села Лучица. Стаменковић је власник расадника „Лебанац“ чија се породица цвећарством бави већ 15 година, на површини од пола хектара на којој се налази 13 пластеника у којима се гаји око двадесетак врста разног баштенског и собног цвећа.

Share.

Comments are closed.

Skip to content