2021-03-08T13:58:14+01:00 8. марта, 2021. 13:58 |

Одржан седми полумаратон „Сребрно језеро“

 

Седми по реду полумаратон „Сребрно језеро“, одржан је у суботу, 6. марта, у градском парку на обали Дунава у Великом Градишту.

Трку је одбројавањем стартовао председник општине Драган Милић, поздравивши претходно такмичаре, спортске раднике и све присутне.

-Изразито ми је задовољство што по седми пут из парка стартује полумаратон. Општина, Атлетски клуб, Спортски савез и Туристичка организација ће и убудуће организовати манифестацију, рекао је Милић, уз жељу да се организација сваке године подигне за степеницу више.

Пожелевши такмичарима лепу трку, председник је нагласио и да је и ово један начин да се победи корона, уз очекивање да ће спорт и младост да победе све недаће.

Најавом Ненада Михајловића, како је рекао, јединог полумаратонца у Србији, а можда и Европи и свету, који се трчи поред реке и то најлепше, највеће и најзначајније европске реке, почела је „Трка слаткиша“ у којој су сви малишани били победници.

Генерални победници полумаратона, међу 300 такмичара, су Денис Фируловић и Невена Јовановић, док су у „Трци задовољства“ од 200 учесника први на циљ стигли Александра Буркановић и Александар Стајић.

У овогодишњој трци проглашени су и најбржи Великоградиштанци – Лепа Алексић и Миодраг Вукић, а награде свим такмичарима уручио je председник Спортског савеза Велико Градиште, Душан Бановић.