2020-10-07T09:06:14+02:00 7. октобра, 2020. 09:06 |

Одржан Школски спортски дан

У организацији Савеза за школски спорт Србије, а у сарадњи са Олимпијским комитетом Србије и Министарством омладине и спорта и ОШ ,,Бранко Радичевић’’, у Голупцу је  у оквиру  Европске недеље спорта одржан  Школски  спортски дан, који се ове године организује по шести пут у Европи, а трећи пут у Србији, од 23. до 30. септембра. 

На манифестацији су, поред ученика ОШ „Бранко Радичевић“ учествовали и ученици основних школа ,,Иво Лола Рибар’’ из Великог Градишта и ,,Јован Цвијић’’ из Kостолца. Школски спортски дан одржан је на простору Голубачке тврђаве, где су малишани имали прилику да учествују у различитим радионицама и науче нешто више о историјату тог места као и у физичким активностима које су због кише одржане у Спортској хали ОШ ,,Бранко Радичевић’’. 

Циљ Европске недеље спорта је усмерен на подстицање грађана да се баве физичком активношћу, без обзира на године или физичку спремност, као и на едукацију о здравом начину живота. Иако спорт и физичка активност значајно доприносе добробити европских грађана, ниво физичке активности тренутно стагнира, па чак и опада у неким земљама. Манифестација се одржава широм Европе са циљем да подстиче учешће у спорту и рекреацији и да позива на физичку активност и здраве стилове живота. У овој акцији учествује преко 15 милиона учесника из 46 земаља Европе на преко 26.000 спортских догађаја.