У Великој сали Центра за културу, синоћ је у организацији Града Пожаревца одржан традиционални Ускршњи концерт који су припремили наставици и ученици Музичке школе „Стеван Мокрањац“ и Пољопривредне школе „Соња Маринковић“.

 

У име домаћина, велики број гостију, представнике школа као и представнике Српске православне цркве поздравио је заменик градоначелника Саша Павловић, истичући:

 – Ускрс, дан који по своме духу шири симболе и ван верског обличја, јесте тренутак коме се сви радујемо. Он свакако асоцира на рађање нове наде за човека, нови почетак и све оно лепо чему требамо стремити и чему се требамо радовати. Зато је Ускрс толико опеван у нашем народу, кроз композиције нове и старе, музичке облике од пре неколико година, али и неколико векова. То је разлог што се сви овом нашем дружењу, уочи највећег хришћанског празника, веселимо и жељно га ишчекујемо и да би се на делу уверили у велики таленат наших младих суграђана.

 

Целовечерњи Ускршњи концерт чиниле су световне и духовне, као и композиције класичне музике. Вреди поменути да су уз непосредно учешће у програму,  ученици Пољопривредне школе украсили сцену, док су ученици Музичке школе у сарадњи са особљем Центра за културу звучно аранжирали синоћњи наступ.

В.В.

Share.

Comments are closed.

Skip to content