1            Поводом Дана безбедности, Удружење грађана „Искорак“ у сарадњи са Саветом за безбедност саобраћаја Града Пожаревца, Саобраћајном полицијом, Удружењем „Eco  Bike“, бајкерима Друштва „Ватрени“, ауто школама из Пожаревца, АМСС Победа и Црвеним крстом, организовало је протекле недеље акцију „Безбедан бициклиста“. Циљ је повећање свести бициклиста да у саобраћају буду уочљивији од стране осталих учесника у саобраћају, поготово моторних возила.

            -Желимо да све учеснике у саобраћају подстакнемо да дефанзивном вожњом, савесном и одговорном за себе и остале, учине искорак ка здравијем и безбеднијем кретању у нашем граду. Овом приликом ученицима који су имали највише успеха на тесту поделили смо светлоодбојне прслуке и светла за бицикл. Планирамо да оваквим акцијама иницирамо даљу изградњу бициклистичких стаза према Забели, Братинцу, обилазницима према Костолцу, казао је Анђелко Животић, испред Удружења грађана „Искорак“.

Након централних активности на Тргу ослобођења, иницијатори акције су на Лучичком путу и Пионирском тргу бициклистима уз пригодна питања из области безбедности саобраћаја уручивали, симболичне поклоне.

Према речима председника Удружења „Eco Bike“ Милоша Панића ово удружење је у протеклих пет година организовало 118 бициклистичких акција.

            -Циљ нашег удружења је промоција пре свега рекреативног спорта, јер сматрам да тиме подстичемо младе особе да се укључе у активан живот. Овом акцијом желимо да покажемо да један чист извор превоза може да постоји у граду Пожаревцу и околини, казао је Панић.

                                                                                                            Д.Динић

Share.

Comments are closed.

Skip to content