У Костолцу је одржана седма по реду „Балонијада“ којом су предшколци испраћени у први разред. Манифестација којом се обележава растанак од вртића и полазак нове генерације ђака у школу већ је традиција коју Костолчани прате са радошћу и уживањем, окупљајући се да пожеле малишанима срећно ново доба живота.

Овогодишња „Балонијада“ започела је дефилеом малишана праћених васпитачима и родитељима улицама Костолца. Весела колона у којој је било преко стотину малишана  зауставила се у центру града испред Дома културе  и одбројавање је почело: десет, девет, осам, седам… три, два… на један сви су истовремено пустили свој балон у небо које се тог тренутка обојило. Тиме је симболично обележен крај безбрижног доба и означен нови почетак и полазак у школу.

Програм је настављен у позоришној сали Дома културе где су предшколци  показали да знају да рецитују, певају, али и да глуме и то све под будним оком својих васпитача и праћени дугим аплаузима родитеља, бака, дека, рођака. Организатори „Балонијаде“ су Центар за културу „Костолац“ у сарадњи са Дечијим вртићем „Мајски цвет“, а покровитељ Градска општина Костолац.

                                                                                                          Д.Д.

Share.

Comments are closed.

Skip to content