2021-06-02T09:36:59+02:00 2. јуна, 2021. 09:28 |

Одржана седница Савета за безбедност Општине Жагубица

У Жагубици је одржана је прва овогодишња седница Савета за безбедност Општине.  Седницом је председавала Оливера Пауљескић, председница Скупштине која истовремено руководи и овим телом. 

Савет је разматрао предлог Пословника о раду и безбедносну ситуацију на подручју општине. Посебна пажња посвећена је ситуацијама ризичним по грађане. Донете су одлуке које треба конкретно да допринесу побољшању заштите.

Према одлуци Савета, после прикупљања важних података, урадиће се анализа безбедоносног стања у општини Жагубица. Прикупљање података, како је речено на седници Савета, укључује и анкетирање грађана и њихово мишљење. На основу тога утврдиће се приоритети у заштити људи и имовине, мере у спречавању криминала, вршњачког насилничког понашања, насилиништва у породици, последица болести зависности, јавног реда и мира, комуналне хигијене, заштите животне средине.

Биће формиране и радне групе за поједине области у оквиру рада Савета у локалној заједници. Закључак са седнице је да је неопходно да се обезбеди сарадња свих  надлежних органа у овим областима како би се обедила сигурност људи и имовине.