У организацији Шах клуба  „Рудар“ из Костолца и Спортског савеза града Пожаревца  завршена је серија међународних ИМ Round Robin турнира ,, РУДАР 1 и 2″. Ово су први турнири овакве категорије  у Пожаревцу на којима се 10 играча из целога света, боре за освајање одређеног броја поена и уједно и интермајсторске норме. Оба турнира је повлачењем потеза у одабраним партијама отворио председник Спортског савеза града Пожаревца, Златан Костић.

На првом  турниру, одржаном од 25. марта до 1.априла, после одиграних 9 кола, прво место освојио је руски играч  Брyакин Микхаил са 7,5 поена, други је био амерички играч  Acor Corey са 7 поена, а трећи  Славиша Милановић. 

 

 

 

 

 

На другом  турниру, од 2. до 9. aприла, прво место је поново освојио руски играч Брyакин Микхаил са 8 поена, друго место је освојила наша репрезентативка  Адела Великић са 5,5 поена, док је треће место са такође 5,5 поена, али слабијим Бухолцом, освојио играч ШК „Рудар“ из Костолца Марко Ивановић. 

 

 

 

 

 

Награде за сва три прва места на оба турнира поделили су председник ШК „Рудар“ из Костолца и директор турнира Бобан Максимовић  и председник Спортског савеза града Пожаревца Златан Костић.

Судије на турниру  биле су Славиша Мицковић  и Новица  Арсић, као и судија на обуци Небојша Ђорђевић.

Share.

Comments are closed.

Skip to content