У присуству спортских радника, у пожаревачком градском здању организована је седница Скупштине Спортског савеза Града Пожаревца, а самом отварању присуствовали су председник Спортског савеза Србије Давор Штефанек, генерални секретар Горан Маринковић и градоначелник Пожаревца Бане Спасовић.

Спасовић је у свом поздравном говору истакао да, негујући професионални спорт и спортисте, Спортски савез и локална самоуправа имају заједнички задатак да чувају и помогну базу коју чине аматерски клубови и школски спорт. Он је најавио да ће реконструкција Спортског центра донети једну од најбољих дворана у тој класи у Србији. У склопу ове установе спортистима и рекреативцима ће на располагању бити и балон хала. Такође, за ову годину издвојена су и средства за пројекат затвореног базена, који ће када се буде реализовао бити још један важан сегмент у развоју базичних спортова у Граду.

Чланови Скупштине једногласно су усвојили све тачке дневног реда. На овом заседању изабрани су чланови радног председништва. Осим Златана Костића, председника ССГП, који је уједно и председавао седницом, део радног председништва били су и Срђан Радовановић и Периша Петровић. Скупштина је изгласала и извештај о раду за 2018. годину и програм рада за 2019. Такође, прихваћен је и извештај о материјално финансијском пословању ССГП за прошлу годину.

 

Председник и генерални секретар ССС јуче и данас су у радној посети Граду Пожаревцу. Њих су угостили градоначелник Пожаревца Бане Спасовић и председник Скупштине Бојан Илић. Радним састанцима присуствовали су чланица Градског већа Ана Миљанић, као и представници ССГП на челу са Златаном Костићем. Разговори су текли у смеру равномерног развоја свих спортова на територији Града Пожаревца.

 

 

 

 

Share.

Comments are closed.

Skip to content