2019-10-11T14:11:08+02:00 11. октобра, 2019. 14:09 |

ОДРЖАНЕ 56. УЛИЧНЕ ТРКЕ „GRAND PRIX POŽAREVAC 2019“: Теодора Симовић и Елзан Бибић најбржи

Уличне трке, 56. по реду  oрганизоване су јуче у Пожаревцу, традиционално у част Дана ослобођења града. Генерални покровитељ  манифестације „GRAND PRIX POŽAREVAC 2019“  био је Град Пожаревац, а организатор, као и свих претходних година  Спортски савез Града. Техничка организација поверена je Атлетском клубу „Пожаревац“, такмичење је одржано  у центру града, на кружној траси дугој 1000 метара и уз учешће преко 1000 такмичара.

Лоше време и киша нису успели да покваре добро расположење и умање жеље  врхунским атлетичарима као и најмађим учесницима да постигну што боље резултате. Пре званичног отварања трка, минутом ћутања одата је пошта великом педагогу и атлетском тренеру Пожаревца Јови Будимиру.

Златан Костић, председник Спортског савеза Града Пожаревца, поздравио је све учеснике, пожелео им срећан спортски дан и истакао задовољство што међу такмичарима запажа велики број деце. Промотерка трка Вера Николић, европска првакиња и светска рекордерка на 800 метара обратила се Пожаревљанима речима  да су имали велику срећу и част да је међу њима живео велики заљубљеник у атлетику Јово Будимир кога ове године нема на тркама, али живе и остају сећања.  „Атлетика је краљица спортова и колико јој дајемо, толико нам враћа“, поручила је атлетичарима у Пожаревцу Вера Николић.

Поред медаља и диплома, најбољима су додељене и новчане награде: за прво место у конкуренцији сениора и сениорки, награда је износила 25.000 динара, за друго 20.000 динара, треће 15.0000, четврто 8.000 и пето 5.000 динара. За такмичаре у конкуренцији јуниора и јуниорки, прво место вредновано је са осам хиљада динара, друго са пет  и треће са три хиљаде динара.

                                                                                                       Најбољи сениори

Уз атлетичаре из свих делова Србије  ове године на уличним тркама у Пожаревцу учествовали су и такмичари из Мађарске, Кеније, Бугарске и  Босне и Херцеговине.

                                                                                              Најбоље сениорке

По први пут ове године јуниори и сениори такмичили су се у трци под називом Меморијал „Јово Будимир“. Титулу најбољег сениора понео је Елзан Бибић,  док је друго место освојио  Осман Јанузовић, треће Хилари Киптум Мајо Кимајо, четврто Надива Чепкуруи и пето место Милош Малешевић. У трци јуниора најбржи је био Белмин Мркановић, друго место заузео је Филип Недељковић, а треће Џемал Хасановић. Код сениорки прва је Теодора Симовић, друга Саима Мурић, трећа Кристина Мора Оиго, док је четврто место заузела Јована Гладић, а пето  Данијела Милошевић. Што се тиче јуниорки најбржа је била Меира Мехмедовић, на друго место пласирала се Ива Малетић, а на треће Ленка Николић.

И.Р.

Фото: В. Милић