Организатори овогодишњих „Рановачких летњих сусрета“ су  Месна заједница Рановац и Културно-уметничко друштво „Жика Поповић“ из овог села, а покровитељи Општина Петровац на Млави и Национални савет Влаха.  Манифестација је и овога пута имала за циљ презентацију богатства  традиције и изворности овога краја. Учесници програма били су чланови културно – уметнучких друштава  из Пољане, Дубоке, Кладурова, Дубочке, Мелнице и Каменова. Солисте и играче пратио је ансамбл Културно – просветног центра „Сербиа“ из Петровца на Млави под управом Миодрага Лукића. Поред програма изведеног на летњој сцени у центру Рановца, у оквиру Сусрета одржана је радионица филмске анимације и изложба домаћих радова и производа.

               У присуству више од 300 учесника и бројне публике, Рановачке сусрете отворио је Миланче Аћимовић, председник Скупштине општине Петровац

             „ Желим да укажем добродошлицу свим нашим суграђанима који живе и раде у иностранству, а који су ових дана на одмору у Србији. Ми се трудимо да корак по корак поправимо услове рада и живота наших суграђана у општини Петровац на Млави, а самим тим и да нашим суграђанима, који се налазе у иностранству и који овде проводе одмор, омогућимо да се што боље осећају, истакао је Аћимовић.

               Присутне је поздравио и председник Месне заједнице Рановац, Робин Грбиновић подсетивши да је манифестација замишљена као сусрет Рановчана који живе у Рановцу и Рановчана на привременом раду у иностранству, који летње дане проводе у свом завичају.

                „Рановачки летњи сусрети су прилика да се видимо са својим пријатељима и рођацима,  приредимо им једно лепо дружење као што то они за нас чине када смо њихови гости. Драго ми је што се ова манифестација из године у годину обогађује новим садржајима, што то више није само песма и игра аматера. Поред Такмичења села Србије, у коме Рановац редовно учествује, ово је друга манифестација у организацији наше месне заједнице која има дугу традицију, и надам се да ће та традиција потрајати, рекао је Грбиновић.

Share.

Comments are closed.

Skip to content