2020-06-30T14:55:56+02:00 30. јуна, 2020. 12:30 |

Одржано Државно првенство у триатлону

Општина Велико Градиште  у недељу 28. јуна била је домаћин и покровитељ Отвореног првенства Србије у триатлону коју је на Сребрном језеру отганизовао „11ТРИ“ Клуб из Београда.


Такмичарска рута подразумевала је пливање у језеру, вожњу бициклом до Затоња и назад и трчање истом стазом. Поред олимпијског триатлона, програм је обухватио и следеће трке: Спринт триатлон, Мини триатлон, Супер спринт и Супер фаст, уз учешће домаћих и страних такмичара и њихових тимова.

– Ово  је прво првенство у триатлону, где смо ми суорганизатори, и надам се да ће ово да постати традиција на Сребрном језеру. Ово је једна нова манифестација, ми смо обећали и гостима и туристима да ћемо сваке године да имамо нешто ново на језеру и ево- ово се показало као добро и зато ће све више оваквих манифестација да буде на језеру, нагласио је Драган Милић председник Општине који је  уручио награде најбољим такмичарима.

Када је о туристичкој сезони реч,  Милић је истакао да су угоститељи и људи који се баве туризмом потврдили изузетна очекивања и да нема ни једног празног кревета. Уједно је изразо наду да ће ситуација, условљена вирусом, проћи без трајних последица и искористио прилику да замоли госте и туристичке раднике да поштују донете мере како би се избегле нежељене последице. Из тог разлога, како је рекао, одржавање музичке манифестације “Царевчеви дани“ одложено је за октобар, на дан рођења чувеног виолинисте, док ће се за остале манифестације пратити ситуација. Овом приликом, председник општине позвао је туристе да, поред Сребрног језера, богатог спортским и другим туристичким садржајима, посете Рамску тврђаву, манастир Нимник и Тумане, Виминацијум, Лепенски вир и околне знаменитости и туристичке локалитете.

Трофеје намлађим учесницима доделила је Дајана Стојановић директорка Туристичке организације Велико Градиште.

Резултати Отвореног првенства Србије у триатлону на Сребрном језеру:

https://triathlon.rs/olimpijski-triatlon-rezultati/

Подршку Отвореном првенству Србије у триатлону на Сребрном језеру подршку су пружили  Министарство омладине и спорта, Српска триатлон унија и Спортски савез Велико Градиште.

Извор: velikogradiste.rs