2019-10-06T19:01:26+02:00 6. октобра, 2019. 19:01 |

ОГРАНАК „ТЕ-КО“ КОСТОЛАЦ: Испраћај пензионера

Поводом обележавања Дана Електропривреде Србије у Огранку „ТЕ-КО“ Костолац приређен је свечани испраћај стотину пензионера. Сви они су заслужено, после пуног радног века или уз стимулативне отпремнине, у пензију отишли између октобра 2018. и 2019. године.

Обраћајући се, испред Јавног предузећа „Електропривреда Србије“, Ђорђе Кучинар, директор корпоративних послова у Огранку „ТЕ-КО“ им је пожелео да у здрављу проведу пензионерске дане и изразио поштовање за посвећеност, резултате рада и знање које су уградили током радног века и додао:

Ђ.Кучинар

-Резултати вашег рада и знања јесу у темељима садашњих капацитета, функционалности и поузданости система, као и темељима будућности Електропривреде Србије. Вашим пензионисањем, одласком из система, остајемо без великог личног искуства и знања које носите.

Кучинар је подсетио да се 6. октобар, Дан Електропривреде Србије обележава у знак сећања на исти датум 1893. године када је почела да ради прва термоцентрала у Београду у Србији. О развоју највеће енергетске компаније у региону навео је да је „успешнија и профитабилнија из године у годину, да је ослонац економског раста Републике Србије и да обезбеђује енергетску стабилност земље инвестирајући у нове пројекте, али и настојећи да буде најбољи послодавац за све запослене. Посебно место у систему Елекропривреде Србије има Огранак „ТЕ-КО Костолац“ где се нови инвестициони циклус одвија уз свакодневни напор да се рокови испоштују:

Д.Радосављевић

У огранку „ТЕ-КО Костолац“ у току је велики инвестициони циклус,  повећање капацитета производње угља и интезивирање отварања нових алтернативних копова у оквиру костолачког угљеног басена; завршетак изградње нових производних капацитета – новог блока термоелектране Б, чија градња добро напредује после почетног кашњења. Радове изводе кинески извођачи са домаћом оперативом и уз учешће ЕПС-ових и државних стручних тимова за подршку, затим су ту и први пројекти ЕПС-а за обновљиве изворе енергије из ветра и сунца, ветропарк снаге 66 мегавата чија је инвестициона вредност око 100 милиона евра. У почетним фазама планирања је и соларни парк од 100 мегавата.

Испред Синдиката Копова и Термелектрана Костолац новим пензионерима рударским „срећно“ обратио се Данијел Радосављевић речима:

-Рударски занат је хлеб са седам кора и узима свој данак. Али тако је код нас рудара да се никада не предајемо. Ви сте живи доказ надљудске способности и преданости послу.

                                                                                                                          Д. Д.