2019-01-22T16:00:44+01:00 22. јануара, 2019. 16:00 |

Окончан конкурс „Миливоје Мића Илић“: Прва награда Љубисаву Грујићу

Директорка Максимовић уручује награду Грујићу

Данас су у просторијама Медијске куће „Реч народа“ у Пожаревцу проглашени најбољи у оквиру традиционалног анонимног конкурса за кратку новински причу „Миливоје Мића Илић“, која се дуги низ година  приређује у оквиру обележавања Дана куће.

До окончања рока у Редакцију је пристигло преко двадесет рукописа аутора из Браничевског округа и градова широм Србије, а према оценама жирија кога су чиниле Драгана Деурић, председница и  Милена Перишић и Татјана Роквић Стојковић, чланице, награда је припала причи „Трава зеленија“, за коју се по отварању запечаћене коверте установило да је ауторско дело Љубисава Грујића из Пожаревца.

 

                           Чланице жирија и директорка НИПД „Реч народа“ са првонаграђеним Грујићем

Другу награду освојила је прича „Турски дукат“ коју је написао Томислав Ђокић из Параћина, док је трећенаграђено писано остварење на Конкурсу „Камењарци“ Стамена Миловановића из Ниша. Жири је овом приликом похвалио причу „Сањао сам мртву мајку како пије јогурт“ Горана Јовановића из Пожареца.

Прву награду Љубисаву Грујићу уручила је директорка НИПД „Реч народа“ Андријана Максимовић, док су Ђокић и Миловановић били оправдано одсутни. Награђене и похваљена прича биће објављиване наредних недеља у новинама „Реч народа“.