2018-08-30T12:43:28+02:00 30. августа, 2018. 12:43 |

Окончана прва фаза реконструкције зграде Начелства

Завршена је прва фаза реализације пројекта санације, адаптације и ревитализације фасаде зградe старог Начелства у Пожаревцу.

Вредност првобитног пројекта била је 40 милиона динара (са ПДВ-ом). Предвиђени су били реконструкција фасаде цементним малтером, репарација постојећих прозора, односно замена спољашњих прозора. Међутим, у току реализације ове инвестиције дошло је до појаве додатних, непредвиђених радова. Због тога је спроведен преговарачки поступак, који је одложио радове. Установљено је да је фасадни материјал кречњачке основе, због чега се није могло радити цементним малтером. Пројекат је након тога у потпуности измењен, због чега је и реализација пројекта била одложена.

На израду новог пројекта чекало се 4 – 5 месеци, а у оквиру њега је затим била предвиђена комплетна поставка нове столарије, као и промена материјала којим се ради фасада зграде. Радове је било неопходно изводити рофикс материјалом на кречњачкој основи, који је иначе доста квалитетнији. Све то поскупело је радове. Тек у марту – априлу окончан је преговарачки поступак, након чега је Град у реализацију уложио додатних 5.800.000 динара. Пројектом је предвиђено и постављање новог осветљења на згради, што првобитно није било планирано.

Измењена је и друга фаза пројекта која предвиђа реконструкцију леве и десне стране зграде Начелства. Радови ће коштати око 74 милиона динара. Комплетно ће бити замењена и столарија.