Млада екипа КМФ Пожаревац направила је велики успех у омладинској футсал лиги (У-19) региона “Запад” освојивши друго место на крају регуларног дела првенства.  

Уз само један пораз и једну нерешено одиграну утакмицу у 9 кола, Пожаревљани су на крају били изједначени по бодовима на табели са крагујевачким Економцем, међутим слабија гол разлика одредила им је другу позицију.

Током првенства домаћини свих кола била су четири града, и то најпре Велика Плана и Смедерево током прошле године, а у 2023. такође се играло два дана, 22. јануара у Смедеревској Паланци и 28. јануара у Петровцу на Млави.

Пулени тренера Николе Гостојића, иначе првотимца сениорске екипе, након почетног ремија са екипом Ивањице у Великој Плани и пораза у Смедереву од Економца пронашли су свој ритам и до краја добили све утакмице.

У наставку такмичења, првак лиге ће се добити кроз плеј оф у коме ће као првопласирани, “Економац” дочекати екипу Смедерева, док ће у другом полуфиналу КМФ Пожаревац дочекати екипу Ивањице.

– Ту утакмицу чекамо спремни и са великим нестрпљењем. Млади играчи из наше екипе, који су иначе бисери фудбалске школе Младог радника и Рудара за које такође наступају, вредно су радили током сезоне и заслужено дошли у ову позицију. Надам се да ћемо тријумфовати на свом терену против Ивањице и потом се за титулу “Запада” борити са Економцем или Смедеревом, навео је тренер Пожаревљана Никола Гостојић.

Иначе, првак ове лиге играће са шампионима лига осталих региона за титулу свеукупног првака државе у конкуренцији играча испод 19 година. 

Share.

Comments are closed.

Skip to content