Пријемни испит за упис на прву годину студија на Одсеку примењених инжењерских наука Пожаревац Академије техничких струковних студија Београд полагао се у понедељак 5. јула. Алтернативно, по избору сваког студента то је био тест из математике или општег знања. Након рангирања, упис примљених кандидата обавиће се  од 9. до 13. јула.
У дане пријављивања Одсек примењених инжењерских наука посетио је члан Градског већа Пожаревца др Горан Несторовић задужен за ресор образовања. Том приликом директор једине државне високошколске установе у источној Србији, др Владан Ђулаковић подсетио је да је од прошле године Висока техничка школа струковних студија променила статус и ушла у састав београдске Академије. Тада је и име промењено у Одсек примењених инжењерских наука. О упису кандидата др Ђулаковић је рекао:
-У току је најважнији посао у једној школској години, упис будућих студената. Наши студијски програми за 2021 /2022. годину су исти као раније, Електротехника и рачунарство, Машинство, Прехрамбена технологија и нутризионизам , Заштита биља и Заштита животне средине. По конкурсу на ове програме се уписује 200 бруцоша, 150 на буџету и 50 уз властито финансирање. Једина новина је да Одсек ове године уписује смер Безбедност и здравље на раду. На овај студијски програм прима се 20 студената искључиво као самофинансирајући.

За наредну школску годину Одсек у Пожаревцу са новим смером уписује укупно 220 студената.

Share.

Comments are closed.

Skip to content