Средином маја од играња фудбала опростили су се асови ове магичне игре: Дејан Ракић, Власта Цветковић, Драган Трифуновић и др Небојша Жигић. 

Ракић је фудбал играо око 6 деценија, са једном скором паузом, када је играо кошарку у сали Политехничке школе. Красили су га брзина, пожртвованост и много датих голова. Ракић каже да му је фудбал саставни део живота, а кошарка први алтернативни спорт.

-Не знам да ли сам знао да играм, али сам уживао у безброј победа у фудбалу и помало у атлетици, каже Ракић, коме је отац Ђорђа Петровића, репрезентативног голмана Србије и Челзија уручио поклон дрес. 

Власта Цветковић је део легендарне генерације „Младог радника“. Играо је 1972-1973. заједно са Пипиком.Познат је као чврст, бескомпромисан борац са јаким шутом.

Драган Трифуновић је суптилан техничар, уопште поливалентан спортиста, шта год да је играо био је међу најбољима, био то фудбал, кошарка, стони тенис или данас лов као хоби.

Др Небојша Жигић је веома маштовит фудбалер, права радилица на терену. Свуда га је било, како у одбрани, тако и у нападу. Био је активан као џудиста, али и као стоно тенисер.

Заједничко за сву четворицу је то да осим што су били добри фубалери, пре свега су добри људи. 

Share.
Leave A Reply

Skip to content