После дуге фудбалске каријере Урош Чолаковић (39) решио је да обеси копачке о клин. Чолаковић је својеврсни рекордер, играо је за 15 клубова): Млади радник, Инон, Железничар, Трговачки, Бусије-90 (Пожаревац), Млава (Братинац), Бели орао (Брадарац), Напредак (Бубушинац), Борац (Забела),  Напредак (Набрђе), Поморавље (Влашки До), Напредак (Симићево).

     Играо је на средини терена (десни, а по потреби  леви везни). Био је веома борбен, али фер и коректан фудбалер, уз то добар друг и колега. Иначе. за пенале је био тата – мата. Изводио је много удараца са беле тачке и ниједан  није био узалудан.

     Упоредо са активним играњем завршио је курс за тренера и фудбалског судију. Једно време је судио и био тренер млађих категорија у неколико клубова.

      -Својевремено су ме звали београдски клубови: „Обилић“ и „Милиционар“, као и „Борац“ из Бања Луке. Играо сам пуно утакмица за репрезентацију КПЗ Србије са којом сам наступао и у иностранству. Волео сам тенис, стони тенис и шах… Фудбал је, ипак код нас Чолаковића у крви и преноси се с колена на колено, каже Чолаковић.

     Последњу утакмицу одиграо је у дресу Напретка из Набрђа. Надамо се да ће остати веран „ветеран“ навијача „Црвене звезде“, и да ће се посветити фудбалском учењу и обуци свога сина  Реље, који поседује изразит таленат за фудбал.

                                                                                                                    Р. Сандић

 

Share.

Comments are closed.

Skip to content