2020-01-12T11:20:23+01:00 12. јануара, 2020. 11:20 |

ОПШТИНА ГОЛУБАЦ: Извршење буџета 90 процената

Из општинског  буџета за прошлу, 2019. годину,  у општини Голубац за инвестиције је  издвојено  око 200 милиона динара и то за пројекте у области инфраструктуре, модернизацију локалне путне мреже, образовање, културу и спорт.


Реализацијом планираних пројеката  у Голупцу и у насељима које припадају овој општини, створени  су услови за  бољи живот  грађана. Општина Голубац је у последње четири године реализовала  око тридесет инфраструктурних пројеката , почев од реконструкције Голубачке тврђаве, доградње Спортске хале, отварања Средње школе – Гимназије, завршетка Ватрогасног дома, отварања конфекцијске фабрике у Радошевцу, изградње пристана, односно, прекограничног прелаза у Усију са румунском општином Молдава Нова, изградње два моста на Пеку, нове школе у Кривачи, уз реновирање и других школских објеката, до решавања проблема водоснабдевања и канализације.

-Урадили смо преко тридесет инфраструктурних пројеката веома важних за развој оптине Голубац. Имали смо и помоћ Дражаве, као и  из Програма прекограничне сарадње Румунија – Србија. Све што смо планирали да урадимо у прошлој 2019. години, урадили смо, а извршење буџета је око 90 одсто, што је добро за овако малу и неразвијену општину, каже др Небојша Мијовић, председник Општине Голубац.

У оквиру модернизације локалне путне мреже у протеле четири године издвојено је око 180 милиона динара буџетских средстава  за асвалтирање, што је  годишње од  8  до 10 километара саобраћаница.  До сада је асвалтирано 80 одсто локалних путева и сеоских улица.

– Модернизација локалне путне мреже  у насељима на подручју Општине је око 80 одсто,а остатак је у плану је за ову и наредне године. За модернизацију саобраћаница у последње четири године из буџетских средстава уложили смо око 180 милиона динара, како би нашим грађанима створили услове за безбедну вожњу и сигуран приступ својим кућама, рекао је др Мијовић.