2021-03-03T13:58:28+01:00 3. марта, 2021. 13:58 |

Општина Голубац: Усвојен први ребаланс

На петој редовној седници Скупштине општине у Голупцу  усвојен је први  ребаланс буџета  за ову годину у износу од 20,5  милиона динара, тако да су укупна буџетска средства  са 361,8 повећана на 382,2  милиона динара. Овим ребалансом преусмерена су  средства из 2020. године за реализацију неких  важних пројеката чији је завршетак планиран у овој години, од којих су изградња шетно бициклистичке стазе од насеља Винци до Голубачке тврђаве, набавка чамца за шишање траве у Дунаву и једног туристичког возића за превоз туриста.

– Општина Голубац издвојила је и средства за куповину постојеће зграде бившег Комитета, сада СПС-а која је под заштитом државе као културно добро. Зграду планирамо реконструисати и обновити је, тако да ће о њој водити бригу сада Општина Голубац, нагласио је председник СО Зоран Ћирковић.

Одборници су на овој седници усвојили и извештаје о раду  за прошлу годину као и пон одлуку о остваривању родитељског додатка за мајке без запослења које роде треће дете, као и за  мајке које имају  шесторо или више деце.

– Мајке ће примати родитељски додак у износу од 25 хиљада динара месечно у наредних петнаест година и толико година ће остваривати радни стаж, додао је Ћирковић.

На овој седници  уместо досадашњег вршиоца дужности управника  Народне библиотеке ,,Вељко Дугошевић’’ Милена Богојевића именована је Марија Илић,  а за вршиоца дужности директора Туристичке организације поново је именована Марија Богић.

Усвојене су и одлуке  о покретању поступка за утврђивање јавног интереса за потпуну експропијацију у корист Општине Голубац непокретности ради изградње постројења пречишћавања отпадних вода ,,Усије’’, затим о изменама и допунама одлуке о Општинском правобранилаштву, одлуке о јавним паркиралиштима, као и утврђивање предлога одлуке о мрежи јавних прешколских установа на подручју општине Голубац.