2018-05-09T11:10:37+02:00 9. маја, 2018. 11:10 |

Општина Кучево – Најбоља локална самоуправа Браничева

Општина  Кучево може се од протекле недеље похвалити наградом „Капетан Миша Анастасијевић“ за најбољу локалну самоуправу Браничевског округа . Признање је у Камин сали на Сребрном језеру примио председник ове општине Новица Јаношевић. Са око 15.000 житеља и око 7.000 становника на привременом раду у иностранству,Општина Кучево располаже  значајним развојним потенцијалима и чини све да побегне из клуба неразвијених општина Србије.


          Њен председник Новица Јаношевић од 2012. године се интензивно бави проблемима ове локалне самоуправе,са својим тимом младих иа амбициозних сарадника дефинише основне  проблеме и пројекте, инфраструктуру, комуникацију и пословни амбијент.

У образложењу признања записано је да се у овој општини сваке године у просеку асвалтира око 10 километара локалних путева, да је већина објеката јавне намене реновирана, да се ствара повољан пословни амбијент и отварају нова предузећа. Све ово били су разлози да се Кучево  подржи и охрабри.

Јаношевић је истакао да се вредно радило на асфалтирању, реновирању школа и домова културе, објеката јавне намене…

-Наша мала општина добила је Центар за хемодијализу, ѕа Дом здравља набављена је најсавременију опрему. Трудимо се да смањимо незапосленост, побољшамо привредни амбијент, а шансу видимо у развоју малох и средњих предузећа, рекао је председник подсетицши да у Кучеву поново ради фабрика киселе воде, те да је регистровано 400 привредних субјеката у приватном власништву.

Јаношевић је подсетио и на велики туристички потенцијал ове општине. Зато је ове године уложено 40 милиона динара у инфраструктуру до две чувене пећине, Церемошње и Равиштарке.

Циљ руководства општине је заустављање одлива становништва  стварањем  бољих услова за живот.

                                                                                       Т.Р.С.