ПОДРШКА ЕВРОПСКЕ УНИЈЕ ЛОКАЛНИМ ЗАЈЕДНИЦАМА

 За инклузију Рома

Израда планских докумената за детаљну регулације насељених места Бродица, Маринковац и Крст код Волује са 770.000 динара суфинансираће се у оквиру Програма  „Подршка ЕУ инклузији Рома – оснаживање локалних заједница за инклузију Рома“. Финансијер је Европска унија, а спроводи Стална конференција градова и општина  (СКГО). Општина Кучево је конкурисала са Планом детаљне регулације насеља Бродица, Маринковац и Крст код Волује, који је од стране Комисије изабран на основу евалуационог извештаја и оцењен високом оценом.

 Тим поводом представници Сталне конференције градова и општина, на челу са  Игором Мишчевићем, координатором компоненте 3 Програма која предвиђа израду планске документације за ромска насеља, озакоњење односно легализацију постојећих објеката и финансирање израде пројектно-техничке документације за комуналне делатности, посетили су Општинску управу. Домаћини су им били председник СО Владимир Стојановић, заменица председника Општине Славица Булутић и градски урбаниста Душан Х. Тодоровић. Током посете договорени су  даљи кораци у реализацији Програма, А у Бродици је одржана прва трибина на тему „мапирање приоритета“.


ПРЕВЕНЦИЈА ВРШЊАЧКОГ НАСИЉА

 „Зато што те се плашим“

У оквиру Програма превенције вршњачког насиља намењеног ученицима школа, у Центру за културу у Кучеву изведена  је представа „Зато што те се плашим“. Присуствовали су ученици средње Економско-трговинске и машимске школе. Представа се бави, како добрим тако и лошим понашањем младих, и нуди права решења проблема у име здраве комуникације.

Главни глумац је Иван Јевтовић, који потписује и режију, а у представи играју још и Милена Николић и Дејан Јајчанин.

            У другом делу програма на тему вршњачког насиља говорио је др Жарко Требјешанин, професор и психолог. У завршном, интерактивном делу програма деца су се

У трећем, интерактивном делу програма, деца су глумцима сугерисала како да реше одређене конфкликтне ситуације из представе.

Иста представа биће организован и за ђаке основних школа.


ПОВОДОМ МЕСЕЦА СТАРИХ

Програм за кориснике Установе за старе

 У Установи за старија и одрасла лица „Кучево”, програм су извеле предшколска група из објекта „Сунце”, Фолклорни ансамбл Центра за културу и позната драмска уметница Лидија Вукићевић. Програм је наишао на изузетан пријем међу корисницима услуга ове Установе.

Share.

Comments are closed.

Skip to content