2020-07-07T09:51:24+02:00 7. јула, 2020. 09:51 |

Општина Мало Црниће: Ђаци на пријему код председника

 

Председник Општине Мало Црниће Малиша Антонијевић угостио је протекле недеље најбоље ученике Малог Црнића. Школске 2019/2020. године носици Вукове дипломе су:  Тијана Ивановић, Марија Ђорђевић, Јелена Живановић, Сара Миловановић, као и Даница Стевић из ОШ „Милисав Николић“ Божевац, Анђела Марковић и Кристина Мићић из ОШ „Дража Марковић Рођа“ Смољинац, Миљана Стевановић из ОШ „Ђура Јакшић“ у Топоници, као и Николај Пекић и Игњат Рајковић ученици ОШ „Моша Пијаде“ Мало Црниће.

Титулу Ученика генерације понели су: Даница Стевић, Кристина Мићић, Миљана Стевановић и Николај Пекић.

Ученике је председник општине Малиша Антонијевић даривао таблет рачунарима, а Библиотека „Србољуб Митић“ књигама. Пријему су присуствовали  председница Скупштине општине Горанка Стевић и заменик председника Општине Горан Дачић.

Председник општине Мало Црниће Малиша Антонијевић честитао је  ученицима на постигнутом успеху и запаженим резултатима.

-Сви ви сте се борили за што бољи резултат у стицању знања и, ето, борба се исплатила. Данас сте овде као „најбољи од најбољих“. Било је тешко, биће још теже, али ни у једном моменту нисам помислио да нећете успети да остварите своје жеље у избору будућег занимања. Локална самоуправа обезбедила вам је бесплатне месечне карте  до свих градова у Браничевском округу где ћете наставити школовање. Убеђен сам да ћете се вратити овде одакле полазите у нове победе, да нова сазнања и  то што научите  допринесе развоју наше општине, рекао је председник општине Мало Црниће Малиша Антонијевић.

Присутнима се обратила  и директорка Библиотеке Данијела Божичковић Радуловић која је ђацима пожелела успех у послу којим ће се у будућности бавити:

-Битно је да волите то што радите, да у све што чините уностите љубав. Тражите то док се не пронађете, али не одустајте. Никада немојте да се трудите да будите бољи од других, будити најбољи за себе. Немојте нас заборавити. Јавите се. Када вам је тешко, када имате проблем, али и када вам је лепо, када постигнете успех, рекла је директорка Библиотеке.