НА СЕДНИЦИ ОПШТИНСКОГ ВЕЋА

Усвојен извештај о извршењу буџета

          Чланови Већа на седници којом је председавао Горан Ристић, заменик председника Општине одлучивало се о промени Статута Општине којом је овај документ усклађен са новим Законом о локалној самоуправи Републике Србије. Већници су такође усвојили извештај о деветомесечном извршењу буџета за период од 1. јануара до  30. септембра ове године. Прихваћен је и предлог о расписивању конкурса за доделу студентских стипендија за 2018. и 2019. годину. Такође је прихваћен и предлог о одређивању оспособљених лица за заштиту и спасавање приликом елементарних непогода на територији Општине.


ЛИКОВНИ КОНКУРС ЗА СРЕДЊОШКОЛЦЕ

„Како ћемо обогатити ЕУ?“

      Развојни програм Европске уније – ЕУ ПРО отворио је дванаести по реду ликовни конкурс намењен ученицима средњих школа чија је тема „Како ћемо обогатити ЕУ“. Право учешћа на конкурсу имају сви ђаци средњих стручних школа и гимназија  из 99 локалних самоуправа које учествују у програму ЕУ ПРО. Међу њима је и Општина Петровац на Млави односно Средња школа „Младост“  из Петровца.

Дирекција за омладину и спорт петровачке општине обавестила је све ученике своје Средње школе да могу да учествују на овом конкурсу на коме се могу освојити веома вредне награде:лаптопрачунари, таблети, мобилнителефони… Награде су такође предвиђене и за професоре награђених ученика као и за једну школу. Дванаест победничких радова красиће странице ЕУ ПРО календара за 2019.годину.


У ГАЛЕРИЈИ „КРУГ“

Изложба Владислава Макиша

Самостална изложба слика Владислава Макиша, члана Удружења ликовних уметника Петровац на Млави отворена је у петровачкој Галерији „Круг“  у присуству многобројних пријатеља, колега, медија и поштовалаца дела овог уметника. Изложбу је отворио секретар УЛУП-а, сликар Драган Милосављевић, а о изложбеној поставци говорио је и сам аутор.

Отварање изложбе својим музичким наступом оплеменио је Саша Душановић, члан УЛУП-а.

Share.

Comments are closed.

Skip to content