2019-08-06T18:53:07+02:00 6. августа, 2019. 14:43 |

Општина Петровац на Млави: Одржани „Рановачки летњи сусрети“

Више од две деценије непрекидно у Рановцу се у организацији Месне заједнице Рановац и КУД-а „Жика Поповић“ из истог села, а под покровитељством Општине Петровац и Националног савета Влаха Србије одржава културна манифестација „Рановачки летњи сусрети“. Ове године била је 23. по реду и са више од сто учесника и великим бројем посетилаца понела је епитет најмасовније до сада.

    Циљ манифестације је чување од заборава обичаја и традиције овога краја и дружење Рановчана из дијаспоре са мештанима из свог завичаја. Учествовала су културно уметничка друштва: домаћин „Жика Поповић“ из Рановца и гости „Извор младости“ из Кладурова, „Браћа Трајић“ из Старчева и „Јовица Јанковић Турку“ из Манастирице. Солисте и играче пратио је ансамбл КПЦ „Сербиа“ из Петровца на Млави под управом Миодрага Лукића.

      Сусрете је отворио Саша Живојиновић,помоћник председника Општине који је поред осталог рекао да се руководство Општине труди да побољша услове рада и живота својих суграђана као и да боравак Рановчана и осталих житеља петровачке Општине, који раде у иностранству а проводе одмор у свом завичају, учини лепшим и садржајнијим. Међу бројним посетиоцима „Рановачких летњих сусрета“ били су и Борис Гвоздић, помоћник председника Општине и Радиша Драгојевић, председник ИО Националног савета Влаха Србије.

                                                                                                                                 Р.Р.Н.