Још једна асфалтирана улица у Орљеву

        У оквиру Програма санације и адаптације локалне путне мреже у Општини Петровац на Млави, средствима Министарства привреде и из буџета локалне самоуправе, у Орљеву је асфалтирана још једна улица дужине 630 метара. Завршне радове обишао је Душко Нединић, председник Општине са сарадницима. Вредност радова је 4 милиона и 600 хиљада динара са ПДВ-ом. Ово је само  једна од инвестиција које Општина реализује у сарадњи са Републиком. У току су припреме за реконструкцију основних школа у Буровцу, Крвију, Рашанцу, подручном одељењу у Каменову. По речима председника  локална самоуправа ће у свим селима инвестирати у изградњу објеката који су мештанима најпотребнији, негде су то путеви, у некима као у Стамници у питању је електромрежа… -Наши планови су били већи али нас  је санација после поплаве усмерила не друге приоритете, рекао је Нединић и обавестио да се  раде реконструкције водотокова првог и другог реда и пројектна документација за санацију мостова.


ТУРИСТИЧКА ОРГАНИЗАЦИЈА ПЕТРОВЦА

По други пут на „Данима пива“

               Сарадња између туристичких организација Зрењанина и Петровца на Млави која постоји већ дуже  време, огледа се и у учешћу Петровчана на зрењанинској манифестацији „Дани пива“. Прошлогодишњи наступ поновљен је и ове године, ТО Општине Петровац на Млави на Тргу слободе у Зрењанину представила је део богате понуде производа из свога краја. Аца Поповић из Крвија промовисао је вино из свога подрума за које је добио највише оцене од стране посетилаца штанда. Исто је прошао и Хомољски багремов мед.

                Осим туристичких организација из свих већих градова и општина Србије, на „Данима пива“ у Зрењанину представиле су се и туристичке организације земаља у окружењу. Ово је, иначе  друго по реду учешће Петровчана на манифестацији која траје пуне 33 године.  Позив за гостовање стигао је из ТО Зрењанина  и прихваћен је са задовољством.  Поред изванредне сарадње две туристичке организације, евидентна је и одлична сарадња локалних самоуправа Петровца на Млави и Зрењанина.

Share.

Comments are closed.

Skip to content