У селу петровачка Општине-Табановцу недавно је пуштен у саобраћај  новоизграђени пут ка цркви дуг 719 метара и широк 3 метра. Укупна вредност изведених радова је 5,7 милиона динара са ПДВ-ом. Средства су обезбедила је локална самоуправа у сарадњи са Владом Србије односно Министарством привреде. Пут су мештанима на коришћење, свечаним пресецањем врпце предали председник Општине Душко Нединић, председник Скупштине општине Миланче Аћимовић и председник Месне заједнице Табановац Јовица Симић. Председник Нединић је том  приликом рекао:

     „Настављамо са реализацијом другог дела пројекта изградње путне инфраструктуре у Општини Петровац на Млави. Новоизграђени пут ка цркви у Табановцу,  која наредне године обележава век  постојања, доказ је конкретне подршке и помоћи Општине овој црквеној институцији. Наши планови развоја не само Табановца већ читаве општине су веома амбициозни, нажалост и у овој средини велике су последице недавних поплава, тако да неке планове нећемо моћи сасвим да реализујемо, али смо оптимисти, настојаћемо да урадимо што више. Ових дана уводимо у посед инвеститора који је добио на тендеру за реконструкцију  основних школа у Буровцу и Крвију.

      Отварање новоасфалтиране деонице био је повод да председник Месне заједнице Табановац Јовица Симић укаже и на друге објекте у селу које треба ревитализовати или изградити. Поред путне инфраструктуре, после недавне поплаве неопходно је оспособити све јавне објекте, стадион фудбалског клуба, игралиште у  школском дворишту… – За отприлике два месеца доста тога је урађено, од некатегорисаних путева 90 посто је учињено проходним, остало је још неколико путних праваца да санирамо, рекао је Симић.

Share.

Comments are closed.

Skip to content