2018-09-11T14:24:45+02:00 11. септембра, 2018. 14:24 |

OПШТИНА ПЕТРОВАЦ НА МЛАВИ:Нови пут у Табановцу

      У селу петровачка Општине-Табановцу недавно је пуштен у саобраћај  новоизграђени пут ка цркви дуг 719 метара и широк 3 метра. Укупна вредност изведених радова је 5,7 милиона динара са ПДВ-ом. Средства су обезбедила је локална самоуправа у сарадњи са Владом Србије односно Министарством привреде. Пут су мештанима на коришћење, свечаним пресецањем врпце предали председник Општине Душко Нединић, председник Скупштине општине Миланче Аћимовић и председник Месне заједнице Табановац Јовица Симић. Председник Нединић је том  приликом рекао:

     „Настављамо са реализацијом другог дела пројекта изградње путне инфраструктуре у Општини Петровац на Млави. Новоизграђени пут ка цркви у Табановцу,  која наредне године обележава век  постојања, доказ је конкретне подршке и помоћи Општине овој црквеној институцији. Наши планови развоја не само Табановца већ читаве општине су веома амбициозни, нажалост и у овој средини велике су последице недавних поплава, тако да неке планове нећемо моћи сасвим да реализујемо, али смо оптимисти, настојаћемо да урадимо што више. Ових дана уводимо у посед инвеститора који је добио на тендеру за реконструкцију  основних школа у Буровцу и Крвију.

      Отварање новоасфалтиране деонице био је повод да председник Месне заједнице Табановац Јовица Симић укаже и на друге објекте у селу које треба ревитализовати или изградити. Поред путне инфраструктуре, после недавне поплаве неопходно је оспособити све јавне објекте, стадион фудбалског клуба, игралиште у  школском дворишту… – За отприлике два месеца доста тога је урађено, од некатегорисаних путева 90 посто је учињено проходним, остало је још неколико путних праваца да санирамо, рекао је Симић.