ПОЛИЦИЈСКИ СЕМИНАР НА СРЕБРНОМ ЈЕЗЕРУ

Градиште је безбедна средина

Председник Општине Велико Градиште Драган Милић, примио је  учеснике семинара “Управљање квалитетом у пројектима превенције криминала“ који је за припаднике Министарства унутрашњих послова и њихове колеге из немачке и хрватске полиције, организован на Сребрном језеру.

Делегацију је представио Дарко Пајкић, начелник Полицијске станице Велико Градиште, који је овом приликом нагласио да је општина Велико Градиште безбедна средина у којој су безбедносни ризици сведени на минимум.

-То је  резултат изврсне и свакодневне сарадње са локалном самоуправом и спровођења превентивних мера, рекао је Пајкић.

Начелник Одељења за организацију, превенцију и рад полиције Управе полиције Србије,  Владимир Стојанов, изразио је захвалност општини и организатору и нагласио да је Сребрно језеро изабрано управо због одличне сарадње полиције са локалном самоуправом. Он је рекао да је спроведена анкета показала да је Градиште безбедна заједница и позвао одговорне да развијају сарадњу ради сигурности туриста будући да са повећањем броја посета расту и ризици које је овим пројектом могуће смањити на минимум. Стојанов је напоменуо да је младима потребно пружити алтернативу у контролисаним условима, а Полиција ће увек бити сигуран партнер ради безбедности грађана.

Изразивши задовољство посетом, председник Оштине је нагласио да је посао који раде  полицајци веома одговоран и да ће сарадња бити још квалитетнија јер имају заједнички циљ, а то је бедност грађана на високом нивоу. Он је, овом приликом, са представницом Туристичке организације, представио Општину и туристичку понуду као и околне знаменитости, позвавши присутне да поново посете Велико Градиште.

И представник немачке полиције Јоаким Шнајдер, из покрајине Баден-Виртемберг, потврдио је да је превенција од изузетног значаја, али и да су услови одржавања семинара изврсни, те  да је посета оставила импресиван утисак на све учеснике као и да је Градиште у њима добило нове амбасадоре. Шнајдер је рекао и да је један од подстицаја сарадње велики број наших људи који живе и раде у овој покрајини.

Да је Општина, поред немачких, добила и још два хрватска амбасадора, додао је, задовољан организацијом и гостопримством, водитељ Службе за превенцију Полицијске управе из Загреба, Велимир Тишма, додавши да слогану скупа “превенција спаја“ пристаје и “Дунав спаја“. Како је рекао, сарадња и размена искуства су неопходни ради сигурности што се касније враћа кроз економију, трговину и друге области.

Општи је утисак и закључак овог сусрета да је, према утисцима учесника семинара, Градиште не само импозантно место већ и безбедно за туристе и грађане, а сарадња органа реда и локалне самоуправе пример добре праксе и управљања.


 НАРОДНИ МУЗЕЈ

 Слобода – идеја водиља

Народни музеј Велико Градиште представио је  на конференцији за медије 16. Ноћи музеја, одржаној у Народном позоришту у Београду, изложбу под називом „Од Хадријана до понизне Софије“.

Тема овогодишње “ноћи“ је слобода, а учесници широм Србије разноврсним поставкама подсетиће посетиоце колико је она драгоцена.

Народни музеј припремио је изложбу под називом „Од Хадријана до понизне Софије“ на којој ће, од новчића кованог на обали Дунава у доба Римљана до мистериозне разгледнице једне Софије која је крајем 19. века путовала из Београда, приказати два миленијума кроз ове необичне предмете и приче чувеног стрип цртача, Алексе Гајића.

У оквиру изложбе у Ноћи музеја, између осталог, он ће представити и необичну стрип кутију која ће дочарати догађаје током тог периода.

Ове године „Ноћ музеја“ одржаће се 18. маја, од 16 часова до поноћи.

Share.

Comments are closed.

Skip to content