ИЗ МИНИСТАРСТВА ЗА ДРЖАВНУ УПРАВУ И ЛОКАЛНУ САМОУПРАВУ

Градишту 18 милиона динара

Општина Велико Градиште потписала је са Министарством државне управе и локалне самоуправе,  два уговора о коришћењу средстава из Буџетског фонда за програме локалних самоуправа за финансирање пројеката од значаја за функционисање локалне самоуправе.

Уговоре је, испред Министарства, потписао министар Бранко Ружић, а за Општину Велико Градиште председник Драган Милић.

Општини Велико Градиште додељено је 18 милиона динара за изградњу спортске хале на Сребрном језеру за фазу 3 и 4,5 милиона за превентивно деловање на смањењу ризика од климатских промена, елементарних и других непогода у циљу заштите имовине и имовинских интереса Општине.

Како је рекао министар Ружић, први пут ове године  финансирани су пројекти за смањење ризика од климатских промена и елементарних непогода, па је део средстава усмерен на превентивно деловање ради заштите имовине локалних самоуправа и грађана.

Средства из Фонда користиће се за инфраструктурне радове на вртићима, школама, објектима културе, спорта и јавне управе, комуналној инфраструктури, јавним површинама као и за набавку и примену савремених информационих технологија које ће омогућити увођење е-Управе и боље пружање услуга грађанима и привреди. Такође, део средстава намењен је организацији културних, спортских и туристичких манифестација.


                                            Ради се  у Градишту, Раму и на Сребрном језеру

Велико Градиште, са Сребрним језером и Рамском тврђавом, једна од најпосећенијих српских туристичких дестинација, дочекало је за ускршње и првомајске празнике грађане и прве туристе уређено.

Градиште је прва општина у Србији која је поставила иновативну вертикалну сигнализацију са функцијом подног и вертикалног осветљења пешачких прелаза, које ће се напајати соларном енергијом, а возачима и пешацима ће олакшати саобраћај на кружном току на улазу у град и скретању ка Сребрном језеру.

И у самом граду и на Сребрном језеру уређена је хоризонтална сигнализација – обновљени су пешачки прелази, ознаке за школу у граду, паркинг места за таксисте и особе са инвалидитетом, обележене испрекидане и пуне линије и постављено 40 нових саобраћајних знакова, а замењени су и они оштећени.

На путу Тополовник-Рам, ради се на деоници Затоње-Рам где је од укупне дужине од 15 km урађено око 4,5 km пута. Асфалт се, ради квалитета, поставља у два слоја, а радови ће се наставити 6 маја.

И у обновљеној Рамској тврђави настављени су радови на уређењу прилаза, завршавају се  пешачке стазе ка тврђави од којих ће једна водити од друмског пута, а друга од Дунава. Уједно, турска фирма “Грид“ завршава плато у подножју ове грађевине где ће се саставити приступне стазе.

Share.

Comments are closed.

Skip to content