У сали Скупштине општине Велико Градиште, одржано је саветовање за пољопривредне произвођаче са територије ове општине. Саветовању је присуствовало око педесетак  пољопривредника који су имали прилику да чују измене и допуне актуелног правилника о упису у регистар и обнови регистрације о чему је причала дипл.инж. Звездана Јовановић из ПССС Пожаревац.  О болестима озимих стрних жита као и о мерама њиховог сузбијања пољопривреднике је упознала дипл.инж. Драгана Урошевић.

У име домаћина, присутне је поздравила помоћница председника општине, Гордана Јецић, која се пољопривредницима захвалила на изузетном одазиву и нагласила да Општина Велико Градиште, сада већ традиционално, организује оваква саветовања са актуелним и корисним темама за пољопривреднике.

Она је најавила и предстојећу регистрацију пољопривредних газдинстава која ће почети 1. марта и трајати до 30. априла ове године, о чему су обавештења упућена свим месним заједницама како би заинтересовани на време добили информације и прикупили потребну документацију. На саветовању су учествовали и  представници Општинскe управe Велико Градиште – Одељење за привредни и економски развој и дијаспору који су произвођаче информисали о подстицајима које пружа сама општина Велико Градиште.

Доста исцрпна су била и предавања семенских и хемијских промотерских кућа, па су тако пољопривредници могли да чују о најзначајнијим хибридима кукуруза и сунцокрета компаније KWS, о правовременој заштити озимих и јарих култура препаратима компаније BASF, као и о производном програму фирме Agroarm.

Кредитне линије за пољопривреднике представиле су Комерцијална банка и Банка Поштанска штедионица, а Александар Игњатијевић је, испред Одељења за привредни и економски развој и дијаспору, представио Програм пољопривредне политике и политике руралног развоја за 2019. годину.

Share.

Comments are closed.

Skip to content