Девет милиона за завршетак канализације

У Палати Србије прошле недеље, председник Општине Велико Градиште Драган Милић, потписао је уговор за коришћење средстава из Буџетског фонда са министром државне управе и локалне самоуправе Бранком Ружићем.  Вредност уговора је девет милиона динара, а средства су намењена за финансирање изградње Мајурске канализације односно као учешће  у обезбеђивању недостајућег дела средстава за завршетак започетог пројекта који се финансира из буџета локалне самоуправе, а од посебног је значаја за развој општине.

До сада је изграђен део канализационе мреже, а предстоје радови у дужини од око 500 метара. У наредном периоду очекује се завршетак комплетне канализације што је уједнои предуслов за изградњу система за пречишћавање отпадних вода чија се изградња планира.

Уговоре је потписало још 58 представника локалних самоуправа које су ова средства добиле за реализацију приоритетних пројеката, за шта је укупно издвојено 320.000.000 динара. Потписивању уговора присуствовао је и заменик председника Скупштине општине Велико Градиште Божидар Грујић.

Општина је ова средства обезбедила учешћем на конкурсу за расподелу дела средстава из буџетског фонда за програме локалних самоуправа.


ВЕЛИКО ГРАДИШТЕ СЕ ПРЕДСТАВИЛО ТЕМИШВАРЦИМА

Сребрно језеро магнет за туристе   

              У самом центру Темишвара, на Тргу победе и у ресторану Лојд, одржана је презентација туристичких потенцијала Oпштине Велико Градиште. У сарадњи са Савезом Срба у Румунији, Конзулатом Републике Србије и темишварским властима, Oпштина Велико Градиште организовала је културно-туристички промотивни перформанс коме је претходила конференција за медије и представнике туристичке привреде.

Директорка Туристичке организације Дајана Стојановић захвалила се свима који су помогли организацију овог догађаја и објаснила сврху промоције.

            „Овом презентацијом позивамоу Велико Градиште нове посетиоце заинтересоване за класичне одморе, спорт и рекреацију, уживање у крстарење туристичким бродовима, рекла је Стојановић.

            По речима председника Општине Драгана Милића, Сребрно језеро је једно од најлепших и најпознатијих туристичких места у Србији.Налази се на свега стотинак километара од Темишвара, а посетиоциимају прилику да скелом преко Дунава, на традиционалан начин, уплове у Велико Градиште код Рамске тврђавеи наставе свој пут ка Сребрном језеру.

          „Ова дестинација располаже дугим, уређеним плажама, једним од најлепших аква-паркова Србије, Националним веслачким центром, спортским теренима, овде се налази и камп Милоша Теодосића, нашег прослављеног кошаркаша и једног од најбољих играча Европе, који на Сребрном језеру обучава младе, талентоване наде кошарке. Прошле године у Милошевом кампу тренирао је и тим младих кошаркаша из Темишвара.Смештајни капацитети на Сребрном језеру су сваке године све бољи, тако да имамо категорисане објекте почев од хотела са конгресним дворанама, вила са ресторанима, приватних викендица до ауто-кампова, истакао је Милић.

О Великом Градишту су овом приликом говорилии генерални конзул Републике Србије у Темишвару Владан Тадић, градоначелник Темишвара Николае Робуа, председник Удружења Срба у Темишвару Огњен Крстићи власник ресторана Лојд Јавор Радованковић. Многобројни Темишварци овом приликом могли су да уживају у концерту чланова АНИП-а „Властимир Павловић Царевац“.

Туристичка организација изложила је понуду градиштанског краја на штандовима испред ресторана на којима су најбољи угоститељи Великог Градишта представили своје понуде.


Велики Уранак музички фестивал  

            За време првомајских празника, од 29. априла до 2. маја, на Сребрном језеру ће бити одржан пети по реду Уранак музички фестивал електронске, поп и хип-хоп музике. Догађај је ове године проширен програмом крстарења Дунавом од Београда до Сребрног језера. Организатори очекују долазак око 10.000 посетилацаиз земље и региона жељне доброг звука на простору Сребрног језера, једном однајлепших излетишта и идеалне локације заовакав догађај. Иза Уранка стоје Општина Велико Градиште и Туристичка организација Србије, јер је у питању пројекат од изузетног значаја за развој туристичких потенцијала Источне Србије. Истовремено Уранак фестивал има и велики економски значај за овај крај Србије. Прошле године се кроз туристичку и гастрономску потрошњу, само од учесника фестивала слило преко 50 милиона динара.

Ове године Уранак музички фестивал ће представити и свој друштвено одговорни сегмент. Кроз неколико акција биће указано на значај Дунава и екологијеи скренућесе пажња на бригу о природи. Други сегмент се односи на одговорно понашање младих кроз акцију „Када возим не пијем”.

Share.

Comments are closed.

Skip to content