2020-04-22T09:18:39+02:00 22. априла, 2020. 09:18 |

ОПШТИНА ЖАБАРИ: Зелене пијаце поново раде

На седници Штаба за ванредне ситуације општине Жабари, а у складу са епидемиолошком ситуацијом и мишљењем струке, донете су одлуке у вези са ублажавањем одређених мера у вези са спречавањем ширења вируса ковид -19.

Зелене пијаце од 21. априла поново су отворене уз обавезну примену свих мера заштите. У свим продајним објектима и пијацама на отвореном обавезно је коришћење заштитне опреме и држање социјалне дистанце између купаца и продаваца, као и мере свакодневне дезинфекције објеката и радних површина.

На територији општине Жабари радно време малопродајних објеката током трајања ванредног стања, од понедељка до четвртка је организовано од 7 до 17 часова, петком за грађане старије од 65 година од 4 до 7 часова, а за остале грађане од 8 до 17 часова, док су субота и недеља нерадни дани. Трговац може самостално да одреди радно време у наведеним временским интервалима. Такође, у малопродајним објектима на десет квадратних метара може да се налази само један потрошач уз поштовање општих мера превенције и физичке удаљености потрошача.

                                                                                                                        Д.Д.