2020-01-18T09:59:16+01:00 18. јануара, 2020. 09:59 |

ОПШТИНА ЖАГУБИЦА: Бесплатна правна помоћ

У општини Жагубица са радом је почела Саветодавнна служба за пружање бесплатне правне подршке. Служба је настала у оквиру пројекта „Саветодавна служба за грађане у општини Жагубица“ који је реализован као део програма „Подршка Владе Швајцарске развоју општина кроз унапређење доброг управљања и социјалне укључености – SWIS PRO”. Програм спроводи Канцеларија Уједињених нација за пројектне услуге у партнерству са Сталном конференцијом градова и општина. Циљ је да се омогући ефикаснији приступ правном систему под једнаким условом за све грађане.

Служба ће пружати бесплатне правне савете, опште правне информације као и помоћ при састављању поднесака и попуњавања формулара. Бесплатна правна помоћ не подразумева заступање пред судом и другим државним органима или у поступку мирног решавања спорова. Право на бесплатну правну помоћ имају држављани Републике Србије и страна лица стално настањена у Србији.

За рад Службе задужен је дипломирани правник Драган Стојановић. Служба је отворена за грађане радним данима од 7 до 15 часова по утврђеном распореду. Понедељком и петком радиће у згради Општинске управе у Жагубици, уторком и Крепољину у Дому културе, средом у месној канцеларији у Осаници и четвртком такође у месној канцеларији у Лазници.