2020-01-11T10:01:26+01:00 11. јануара, 2020. 10:01 |

ОПШТИНА ЖАГУБИЦА: Пријем за дијаспору

Председник општине Жагубица Сафет Павловић и председница Скупштине Оливера Пауљескић организовали су пријем за представнике дијаспоре који су стигли у родни крај за новогодишње празнике. На пријему су већином били људи који дуги низ година раде у западноевропским земљама. Циљ окупљања је био разговор о потенцијалним инвестицијама и заједничким пројектима.


Пријему чији је домаћин био Сафет Павловић, одазвало се више од 200 људи из расејања. Председник им је пожелео добродошлицу и представио планове општине Жагубица  за јачање сарадње са дијаспором.

Са представницима дијаспоре разговарао је и мр Бојан Кекић,  председник Извршног одбора Банке Поштанска штедионица. Он је представио погодности и бенефите  за пословање  које пружа Поштанска штедионица као једина државна банка у Србији.

Састанку су  присуствовали и заменик председника Општине Жагубица  Предраг Ивковић, помоћник председника Душан Милосављевић и саветник за дијаспору Живојин Трифуновић.

Председник Павловић је одговарао на питања и недоумице присутних, разговарао о започетим инвестицијама које би требало да побољшају прилике за повратак, али и о повољнијим условима за инвестирање у општину Жагубица.