2017-03-23T09:41:36+01:00 23. марта, 2017. 09:41 |

Општини Кучево 3,8 милиона динара

KUCEVOМинистар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин потписао је са представницима 123 локалне самоуправе из целе Србије уговоре о наменским трансферима намењеним развоју постојећих и успостављању нових услуга социјалне заштите.

Прошле године је за наменске трансфере за 122 локалне самоуправе издвојено 400 милиона динара, навео је Вулин новинарима након потписивања уговора и истакао да је ове године из буџета за ту сврху издвојено 700 милиона динара. Наменски трансфери намењени су развоју постојећих и успостављању нових услуга социјалне заштите (дневни боравци, дневни клубови, помоћ у кући, прихватилишта, прихватне станице, свратишта, становање уз подршку, лични пратилац детета, саветодавно терапијске услуге) у свим локалним самоуправама које су испод републичког просека развијености.

Потписаним уговором Општини Кучево ће до краја години бити на располагању 3,8 милиона динара у једнаким месечним износима. Ова средства биће преусмерена Центру за социјални рад који ће их употребити у складу са одредбама уговара.

Р.Н.

Фото: ТО Кучево